Behandling af panikangst

Jeg kan hjælpe dig

4036 8782
tft@elisabethaarup.dk

Lider du af panikangst?
Tankefeltterapi kan hjælpe dig:

  • Enestående kort behandlingstid (ofte få timer)
  • Dokumenteret succesrate på 90%
  • Ingen bivirkninger og ingen tilbagefald
Se tv-klik og artikler
Læs om tankefeltterapi

Panikangst er at have en hjerne, der læser at der er fare på færde. Angsten er irrationel (som alle angstlidelser og angsttilstande), for angstanfaldene kommer i situationer, hvor der ikke er nogen umiddelbar trussel.

Man er ikke livstruet, situationen er ikke bogstaveligt farligt. Men man får alligevel angst. Det gør man meget ofte, af én af følgende tre årsager: en længere periode med vedvarende stress, en overbelastet psyke (for mange ubearbejdede ting i bagagen), eller grænseproblematikker, svært ved at sige fra. Tit en kombination af alle tre. Psyken er simpelthen overbelastet.

Kontakt mig her →

Symptomer på panikangst

Panikangst er en voldsom fysisk reaktion, der opstår uden forudgående varsel. De fysiske symptomer indebærer stærkt forhøjet puls, svedeture, rysten på hele kroppen, smerter i brystet.

Nogle oplever svimmelhed, uvirkelighedsfølelser, kvalme og ubehag i maven. Disse fysiske symptomer ledsages af en række psykiske følelser, typisk meget stærk angst, rædsel, for det der sker i ens krop og en stærk angst for tab af kontrol. Derudover opleves ofte en dødsangst, fordi man umiddelbart forbinder symptomerne med et hjerteanfald e.l., og fordi de fysiske symptomer opleves som voldsomme og fuldstændig ukontrollerbare. Det er derfor ikke ualmindeligt at mange der bliver ramt af panikangst, bliver kørt på skadestuen – nogle op til mange gange, netop fordi angsten for det der sker med én, og angsten for at man fejler noget alvorligt, er stor.

Årsager til panikangst

Ved stress ses tit, at man over en længere periode, har gjort (arbejdet) alt for meget, med alt for få ressourser. Hos mange handler det om, at man har en dybereliggende frygt for ikke at gøre det godt nok. På den måde kan éns arbejde altid blive bedre, og man bliver derfor aldrig rigtig færdig. Man gør alt for meget, bruger energi man ikke har, og føler sig sjældent god nok. Det resulterer i en overbelastet psyke – og det er netop én af de ting, der kan fremkalde panikangst. En overbelastet psyke kan også være for mange ubearbejdede ting i ens fortid. Følelser og situationer man for længe har fortrængt, har lagt låg på, fordi man ikke har haft kræfter eller viden, til at håndtere dem. Det kan være dødsfald, en belastet fortid, måske omsorgssvigt, traumer m.m.

På et tidspunkt er der ikke plads til mere, og så "flyder psyken over" med panikangst og man få angstanfald.
Har man grænseproblemer, har man svært ved at sige nej, og sige fra. Man føler ofte at det er ens ansvar hvordan de andre (familie, arbejde, venner, dem man umiddelbart er i selskab med) har det. Man har svært ved at sige nej, både til ekstra arbejdsopgaver og til folk der behandler én dårligt. Man står for meget til rådighed, og lider ofte af "pleaser"-syndromet.

Behandling af panikangst er ofte de ramtes højeste ønske, og her kan tankefeltterapi være en mulighed. Læs mere her