Dødsangst

Jeg kan hjælpe dig

4036 8782
tft@elisabethaarup.dk

Lider du af dødsangst?
Tankefeltterapi kan hjælpe dig:

  • Enestående kort behandlingstid (ofte få timer)
  • Dokumenteret succesrate på 90%
  • Ingen bivirkninger og ingen tilbagefald
Se tv-klik og artikler
Læs om tankefeltterapi

Dødsangst, er angsten for at dø, eller angst for døden og de tanker man har om døden. At alting er forbi, at man skal miste, sige farvel, tomrummet, det uforståelige ingenting – og uvisheden om hvad der sker bagefter. Dødsangst består ligesom alle andre angstlidelser og angstformer, af en række forskellige følelser og symptomer. Den kan rumme en stor sorg og en stærk følelse af ensomhed, fordi vi dør alene. Sorgen over ikke længere at skulle være sammen med vores børn, vores familie og dem der står os nær. Ensomhed, fordi døden nok er det sted, vi er allermest alene – og bevidste om vores alenehed.

Læs mere om tankefelt terapi her

Se hvad tidlgere klienter siger →

Symptomer på dødsangst

Dødsangst kan også være en del af andre primære angstlidelser. Hvis man f.eks. lider af panikangst, kan symptomerne, de fysiske reaktioner, være så voldsomme, at man er bange for at dø af det. Ved angstanfald har man typisk meget høj puls, svimmelhed, kvalme, rysten og man oplever tit at ens krop er helt ude af kontrol. Fordi tabet af kontrol over vores krop, er så voldsom, og føles så truende, kan det medfører en angst for at dø. Tit oplever panikangstramte, at blive kørt på skadestuen fordi de er bange for at de har fået en blodprop eller et hjerteanfald. 

Flyskræk er en anden angstform, hvor dødsangst gerne optræder. Her kan man også få det så dårligt af angst at man er bange for at dø, eller man simpelthen er bange for at flyet styrter ned.

Kontakt mig her →

Hvorfor er man bange for at dø?

Katastrofetanker og sygdomsangst er atter andre angsttilstande, der kan involvere dødsangst. Men det at være bange for at dø kan også komme i forbindelse med meget stærke følelser, man ubevidst er bange for.

Man har måske meget længe undertrykt en stor sorg, og bevidstheden om den følelse kan vække en meget stor rædsel i én, fordi man ikke ved hvordan man skal håndterer den eller tackle den. Man bliver så at sige bange for nogle følelser, og er de store og stærke nok, kan de forekomme så skræmmende, at de fremkalder dødsangst.