Lavt selvværd

Jeg kan hjælpe dig

4036 8782
 tft@elisabethaarup.dk

Lider du af lavt selvværd? 
 Tankefeltterapi kan hjælpe dig:

  • Enestående kort behandlingstid (ofte få timer)
  • Dokumenteret succesrate på 90%
  • Ingen bivirkninger og ingen tilbagefald

Se tv-klik og artikler
Læs om tankefeltterapi

Lavt selvværd (mindreværd) er følelsen af ikke at være lige så god som de andre, af utilstrækkelighed, uformåenhed og ofte forkerthed. Man føler sig ubehageligt til mode sammen med andre, hvad enten det er i skolen eller på jobbet, man ved ofte ikke rigtig hvad man skal sige, vurderer konstant sig selv, føler sig dum, og er bange for at de andre tænker det samme. Man sammenligner sig, og synes de andre er klogere, bedre, dygtigere, mere spændende og interessante. Sådan er det at have følelser af lavt selvværd eller mindreværdskomplekser.

 Følelser af lavt selvværd afstedkommer en lang række andre følelser og kan udvikle sig til egentlige lidelser. Fordi man bærer rundt på en dyb følelse af ikke at være god nok, er man samtidig bange for ikke at gøre det godt nok. Man er bange for ikke at slå til på ens arbejde, man er bange for hvad de andre tænker, og bange for at blive fordømt, så derfor blir man meget fokuseret på at alt hvad man laver skal være perfekt. Det bliver det selvfølgelig aldrig. Alting kan jo altid blive bedre. Man bliver perfektionist, for på den måde at undgå at mærke sit lave selvværd og utilstrækkelighed. Der er aldrig noget der er godt nok, specielt ikke én selv, for den mindreværdige. Derfor er disse mennesker altid i farezonen for at udvikle stress, eksamensangst, præstationsangst, social angst, depressioner o.l.

 Følelserne er ikke noget man bliver født med. Det sker i en socialiseringsproces. Dvs det er noget man udvikler som en del af éns opvækstsforhold og gennem de helt tidlige relationer i éns liv, meget megt ofte igennem forhold til vores forældre. Bliver vi set og mødt, som dem vi er, eller skal vi præsterer for at være gode nok og få anerkendelse og kærlighed? Skal vi lave om på os selv? Det skal langt de fleste af os. Vi skal opføre os pænt, i skal være søde og artige, ikke uterlige, vrede, rasende eller alt for glædesfyldte og begejstrede. Kort sagt - vi skal tilpasse os. Vi skal præstere, i form af at være noget andet, end det og dén, vi egentlig er. Vi skal lave om på os selv. Denne proces, de foregår hos stort set os alle, og i stort set alle hjem, skaber lavt selvværd. Derfor ser man også at langt, langt de fleste mennesker har et dybt lavt selvværd. Det er blot ikke alle der er inkontakt med det. 

At overvinde lavt selvværd

Hvad gør jeg for at overvinde lavt selvværd, meget lavt selvværd og ekstremt lavt selvværd Med behandling er det muligt at forbedre ens selvværd og få et bedre selvværd. Det kan behandles, ikke bare så man ændre på følelsen af mindreværd eller forbedre følelsen af mindreværd. Behandling med terapi, især tankefeltterapi, er særdelses effektivt, og kan radikalt ændre et alt for lavt selvværd. Her behandler man både på selve følelsen af mindreværd, og på alle de følelser der er relateret til mindreværdet. Ofte sorg, ked af det hed, forladthed mfl. Over er forløb på fem sessioner ser man, at ni ud af ti, er det vi kalder symptomfrie. Dvs ude af den række af følelser der står imellem dig, og så det at have det godt. Som voksen kan det være en rigtig god idé at søge hjælp til at få behandlet lavt selvværd, og de følelser der er relateret hertil. Lavt selvværd er nemlig en følelse der påvirker alle fronter af ens liv, netop fordi den er så grundlæggende for vores selvfølelse.

Børn og unge med lavt selvværd, meget lavt selvværd og ekstremt lavt selvværd

Det gør sig også gældende hos børn med lavt selvværd og unge med lavt selvværd. Teenagere med lavt selvværd forekommer ganske hyppigt, da man i denne alder begynder at blive opmærksom på lavt selvværd, som et problem. Tegn på lavt selvværd er fx, at man har svært ved at række fingeren op i timerne i skolen, at man bliver usikker sammen med andre, at man sammenligner sig og har negative og selvsaboterende tanker. Andre symptomer på lavt selvværd, kan være mere fysiske af karakter, ondt i maven, rysten på hænderne og på stemmen, og rødmen. Er følelsen af lavt selvværd ekstrem, kan den udvikle sig til angstlidelser og depression. Alle disse følelser indgår i næsten alle former for angst, også når det gælder lavt selvværd hos voksne. Hjælp til bedre selvværd, styrker et barn på rigtig mange områder, og er med til at forbedre og udvide barnets og den unges kompetence områder i meget høj grad.

Behandling

Men lavt selvværd kan behandles. Det kan gøres med tankefeltterapi, hvor man både behandler på selve følelsen af lavt selvværd, og på alle de følelser der er relateret til det lave selvværd. Ofte sorg, ked af det hed, forladthed mfl. Over er forløb på fem sessioner ser man, at ni ud af ti, er det vi kalder symptomfrie. Dvs ude af den række af følelser der står imellem dig, og så det at have det godt.

Hvad gør man?
 Bestil tid til tankefeltterapi og behandling af lavt selvværd i København og på Vestsjælland her →