Søvnproblemer

Jeg kan hjælpe dig

4036 8782
tft@elisabethaarup.dk

Lider du af søvnbesvær?
Tankefeltterapi kan hjælpe dig:

  • Enestående kort behandlingstid (ofte få timer)
  • Dokumenteret succesrate på 90%
  • Ingen bivirkninger og ingen tilbagefald
Se tv-klik og artikler
Læs om tankefeltterapi

Søvnbesvær og søvnproblemer er belastningsreaktioner. Det vil sige, at det i virkeligheden slet ikke er søvnen, der er det egentlige problem, det er blot den måde en dybereliggende problematik kommer til udtryk på. Søvnproblemer er derfor en symptomatisk reaktion. Ofte er symptomerne dét, der volder os størst besvær, fordi det er det vi mærker mest. Men de følelsesmæssige årsager ligger dybere.

At falde i søvn, kræver en afspændthed. Vi spænder af ind i en søvntilstand. Når afspændtheden ikke finder sted, og vi ikke naturligt bare falder i søvn, er det fordi der er en psykisk eller mental opspændthed eller anspændthed vores system. Det kan være bekymringer, tanker om og fra vores arbejde, ting vi burde have sagt eller gjort. Det kan være følelsesstof der er gammelt, og som kommer op til overfladen, når vi ikke er fyldt op med daglige gøremål. Ting der kræver vores opmærksomhed.

Kontakt mig her →

Vi kan være sikre på at der er en grund til at vi ikke kan sove, uanset om den grund er bevidst eller ej. Og vi kan være sikre på, at det altid handler om følelser vi har det svært med. Enten fordi de er undertrykte og fortrængte, og derfor udøver et konstant psykisk pres på os, eller fordi det er følelser vi har det svært med, som fylder meget og som vi ikke kan overskue. Man finder dog rigtig ofte følelser af mindreværd, utilstrækkelighed, uformåenhed, følelser af ikke at gøre det godt nok eller frygt for ikke at slå til, under søvnproblemer. Disse afføder så følelsesmæssige reaktioner som selvbebrejdelse, selvkritik, skyldfølelser og dårlig samvittighed, frygt for hvad de andre tænker om os. Tit ser man også at vanskeligheder med enten at falde i søvn, eller vågne flere gange i løber af natten, er en del af en bredere stress tilstand.

Alternativ behandling af søvnproblemer

Når man skal behandle søvnproblemer med tankefeltterapi er det derfor vigtigt af man er opmærksom på alt det der gør, at man har udviklet en søvn problematik. Det er vigtig at man behandler både i overfladen, på symptomerne, og i dybden på alt det der ligger nedenunder. Som ved alle belastningsreaktioner, trækker de egentlige følelsesmæssige årsager, ofte tråde tilbage til vores opvækst.

Få hjælp til søvnproblemer - Kontakt mig her →